Cechy
- Diameter (in): -
- Nabój: 26 Nosler
- Odmiana matryc: Seater Die
- Waga dostawy: 0,345kg
- Wysokość wysyłki: 51mm
- Szerokość wysyłki: 51mm
- Długość wysyłki: 178mm
- UPC: 757253991790
Forster Bench Rest Reloading Dies to narzędzia o doskonałej jakości, które umożliwiają ponownemu ładowaniu produkcję współosiowych nabojów, raz po raz. Każda tuleja jest wykonana z najwyższej jakości stali, starannie obrabiana z bardzo wąskimi tolerancjami.
Tuleje są ręcznie polerowane zarówno przed, jak i po procesie hartowania, co gwarantuje wyjątkowo gładkie wykończenie. Wszystkie tuleje do ponownego ładowania Forster są wyposażone w ich system Forster Cross Bolt Die Locking Ring, który zaciska dwa końce podzielonego pierścienia zamiast bezpośrednio dokręcać śrubę do gwintów tulei.
Forster Bench Rest Seater Dies były pierwszymi tego rodzaju, które wykorzystały ściśle dopasowaną komorę, która utrzymuje zarówno łuskę, pocisk, jak i trzpień osadzający w idealnym wyrównaniu. Ten system wsparcia pozwala ponownemu ładowaniu na produkcję wyjątkowo prostych nabojów.
Wybierz Forster Bench Rest Seater Dies, aby osiągnąć najwyższą jakość i precyzję w swoim ponownym ładowaniu!
Superior Alignment of Case & Bullet 20-02-2012
Forster's Bench Rest Seater is a superior mousetrap IMHO. The inside of the die precisely replicates the rifle's chamber, stablizing and centering the case entire case, while the bullet also is nicely centered by a spring-loaded seating stem. No marks or scratches on bullets like some other seaters.
This is my preference for all bottle-necked rifle cartridges.
Beware when using VLD Bullets 27-01-2012
The seating stem is not designed for Berger 300gn VLD bullets, the meplat will bottom out before the radius of the stem engages the bullet. This leads to poor run-out and inconsistent ogive length, Forster asked me to send the die back and they would alter it.
Napotkaliśmy błąd podczas wczytywania tej zawartości. Odśwież stronę, aby kontynuować. Jeśli problem będzie się powtarzał, skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta.